Hoe houden we de jeugd erbij?

Onder deze titel schrijft J. Wierenga in De Bazuin van april 2022. Het gaat over de vraag hoe de gemeente jongeren vasthoudt bij het geloof en bij de kerk. Hij wijst op de valkuilen van entertainisering en formalisering.

De jeugd groeit op in een sterk geïndividualiseerde samenleving: ‘alles is gericht op wat je zelf wilt; je moet je er goed bij voelen, anders moet je het niet doen! Die boodschap druppelt dagelijks binnen, dat heeft ook zijn uitwerking op het leven met de Heere. Het gevoel speelt steeds meer mee, ook bij ouderen. En dat is niet verkeerd. Is er immers bij onze doop niet gebeden dat we Christus zullen aanhangen met waar geloof, vaste hoop en vurige liefde? Zeker die vurige liefde heeft veel met ons gevoel te maken. En dat is nu juist iets wat jongeren vaak missen in de kerk, vurige liefde.’

Wierenga gaat dan verder in op vragen hoe jongeren kunnen zien dat het geloof in God echt is. Hij wijst dan o.a. op oprechtheid, op de hartelijke vreugde die meekomt in de dagelijkse bekering, op het belang van het leren van de persoonlijke omgang met God en op het gebed voor jongeren.

Dit artikel kunt u hier lezen.